| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Księgowość > TEMAT DNIA > Jak refakturować usługi gastronomiczne

Jak refakturować usługi gastronomiczne

W refakturze VAT naliczamy metodą „w stu” od kwot otrzymanych od podmiotu, na rzecz którego dokonano refakturowania. Zasadniczo przyjmuje się, że jest to kwota brutto. Od nabycia usług gastronomicznych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 55.30 firmie nie przysługuje prawo do odliczenia VAT.

reklama

Narzędzia księgowego

POLECANE

WYWIADY

reklama

Ostatnio na forum

Fundusze unijne

Jednolity Plik Kontolny

Eksperci portalu infor.pl

Zuzanna Taraszewska

PR-imo public relations

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »