| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Księgowość > Aktualności > Oświadczenie o ubezpieczeniu OC doradców podatkowych

Oświadczenie o ubezpieczeniu OC doradców podatkowych

Do końca lutego doradcy podatkowi składają oświadczenia o zawarciu umowy obowiązkowego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej.

Krajowa Izba Doradców Podatkowych przypomina, że zgodnie ze zmienionymi zapisami statutu KIDP, doradcy podatkowi zobowiązani są w związku z wykonywaniem zawodu do składania w terminie do końca lutego każdego roku pisemnego oświadczenia o zawarciu umowy obowiązkowego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone przy wykonywaniu czynności doradztwa podatkowego z podaniem firmy ubezpieczyciela i numeru umowy.

Obowiązek ten nie dotyczy doradców podatkowych, którzy zawarli umowy obowiązkowego ubezpieczenia OC za pośrednictwem Izby (na podstawie umowy generalnej).

Więcej na www.kidp.pl

Polecamy artykuły

Jednolity Plik Kontrolny

RESET2 Sp. z o.o.

RESET2 Sp. z o.o. istnieje od stycznia 2001 roku i kontynuuje działalność prowadzoną od 1992 roku przez RESET Computer Systems s.c. Spółka zajmuje się tworzeniem oraz wdrażaniem systemów informatycznych, wspomagających zarządzanie firmą. Produkty RESET2 to połączenie bogatych możliwości z łatwą i intuicyjną obsługą.

Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od ksiegowosc.Infor.pl
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE