| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Księgowość > Aktualności > Oświadczenie o ubezpieczeniu OC doradców podatkowych

Oświadczenie o ubezpieczeniu OC doradców podatkowych

Do końca lutego doradcy podatkowi składają oświadczenia o zawarciu umowy obowiązkowego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej.

Krajowa Izba Doradców Podatkowych przypomina, że zgodnie ze zmienionymi zapisami statutu KIDP, doradcy podatkowi zobowiązani są w związku z wykonywaniem zawodu do składania w terminie do końca lutego każdego roku pisemnego oświadczenia o zawarciu umowy obowiązkowego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone przy wykonywaniu czynności doradztwa podatkowego z podaniem firmy ubezpieczyciela i numeru umowy.

Obowiązek ten nie dotyczy doradców podatkowych, którzy zawarli umowy obowiązkowego ubezpieczenia OC za pośrednictwem Izby (na podstawie umowy generalnej).

Więcej na www.kidp.pl

Polecamy artykuły

HILLS LTS

HILLS Legal & Tax Solutions S.A.

Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od ksiegowosc.Infor.pl
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE