| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Księgowość > Rachunkowość > Sprawozdawczość > Sprawozdanie finansowe składane przez podatkową grupę kapitałową

Sprawozdanie finansowe składane przez podatkową grupę kapitałową

Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie (dalej „organ podatkowy”) w interpretacji indywidualnej z dnia 22 kwietnia 2010 r. wyraził pogląd, iż podatkowa grupa kapitałowa nie jest zobowiązana do składania sprawozdania finansowego. Dotyczy to również tych przypadków, gdy skład podatkowej grupy kapitałowej pokrywa się ze składem grupy utworzonej dla celów rachunkowych i dominująca spółka tej ostatniej grupy sporządza sprawozdanie skonsolidowane (sygn. IPPB3/423-5/10-4/MS).

◀ powrót do artykułu

źródło: inforCMS

Instytut Rachunkowości Zarządczej CIMA

Założony w 1919 roku Instytut Rachunkowości Zarządczej CIMA (The Chartered Institute of Management Accountants) jest czołową i jednocześnie największą organizacją zrzeszającą specjalistów z dziedziny rachunkowości zarządczej, liczącą ponad 227 000 członków i studentów w 179 krajach.

Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od ksiegowosc.Infor.pl
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE